Tips til super-pugging

Her har du et par tips til effektiv pugging, spesielt kvelden før en prøve. Dersom du ikke har forberedt deg på prøven i det hele tatt kan du redde deg inn med en grei karakter hvis du virkelig står på 1-2 timer før du legger deg. Prøv det! 

  • Les sammendraget høyt for deg selv minst 4 ganger før du legger deg til å sove.

  • Er det en slags gloseprøve eller en naturfagsprøve der du må kunne reaksjonslikninger, skriv ned ordene og setningene mange ganger helt til du husker alle ordene og/eller reaksjonslikningene. Det er lettere å pugge kort og presist enn å skrive lange setninger og avsnitt. Få det viktigste ned på papiret og pugg, pugg, pugg. 

  • Dersom du har litt reisevei til skolen ville jeg også ha utnyttet den tiden til å pugge. Ta gjerne tale-opptak av deg selv når du leser sammendraget og fagstoffet kvelden før, slik at du kan høre på stoffet mens du går eller kjører til skolen. Dette har fungert veldig bra for meg da jeg kjørte med bilen til og fra skolen uten å ha mulighet til å lese i boka samtidig som en kjører....😃 

  • Se på YouTube etter videoer av temaet og finn korte illustrasjoner til fagstoffet. Hvis du søker på engelsk får du opp mange flere muligheter. Mine tips til YouTube-kanaler (som jeg har brukt masse på ungdomsskolen og videregående) er: 

CrashCourse

AsapSCIENCE

OverSimplified

The School Of Life

Kurzgesagt - In a Nutshell

Disse kanalene gir kort og enkel forklaring på temaer med morsomme og praktiske illustrasjoner som gjør at man forstår fagstoffet lettere og kjappere! NDLA har også noen gode forelesninger som går mer i dybden og lønner seg kanskje mer når du skal fordype deg i fagstoffet.