Hvordan lage gode notater?

Etter å ha lest pensum og prøvestoffet godt, flere ganger, er det lurt å lage seg noen gode notater. Notater bør være fargerike og litt gøyale, spesielt når det blir mye å skrive. Det er mye mer spennende og motiverende å sette seg ned igjen med notatene som inneholder flere farger og tegninger, istedenfor et hvitt ark med grå skift. Farger motiverer oss og gir oss ulike følelser og assosiasjoner. 

Når man skal skrive ned fagstoff fra en bok, må man kunne oversette fagspråket på en måte slik at du forstår det 100%. En god huskeliste/mal på hvordan man lager gode notater kan være slik:

- Lag huskeregler: For å huske mange navn er det lurt å lage et ord eller en rekke med forbokstavene til begrepene du må huske. For å huske alle 11 grunnstoffene i kroppen dannet jeg ett ord på KKKKNNMJOFH. Når du kan fagstoffet godt og vet hvilke stoffer det er snakk om, så husker du hva forbokstavene står for. 

- Skriv opp ord som er vanskelige å huske forskjellen på og se om du kan tegne på forbokstaven i ordet  eller sette det opp på en måte slik at du husker forskjellene. Eksempel på bildet av fag-begrepene SYSTOLE og DIASTOLE, dette er begreper som beskriver arbeidsfasen og hvilefasen til hjertet. For å huske hvem som er arbeidsfasen og slappe-av fasen, er S`en til SYSTOLE tegnet som en person som løper og som er slank, noe som minner om trening som igjen er arbeid... D`en på DIASTOLE er tegnet som en kraftig person som står stille, altså hviler seg. Glemmer man hva som er hva på prøven så husker man hvert fall forskjellen på tegningene som igjen gir deg svaret! 

- Lag tegninger og forenklede illustrasjoner av ellers kompliserte tegninger eller forklaringer. Tegn de om igjen, og om igjen til du husker tegningen utenat. Det er lettere å forklare og drøfte på besvarelsene hvis du har en tegning som gir deg oversikt over hvilke trinn du må forklare og nevne. 

- Lag flashcards og tankekart. Skal du kunne ulike navn på kroppsdeler, planter, mat, dyr osv, lag flashcards! Skriv det norske ordet på den ene siden av kortet og f.eks det latinske navnet bak. Gå igjennom alle kortene til du husker alle uten å måtte snu og se hva svaret er.