Billigere alternativer - Samme kvalitet

Jeg bruker flere alternative varer istedenfor de dyreste, kjente merkevarene der det faktisk går an å spare masse penger. Jeg har valgt å ta ut hår-olje, tamponger, våtservietter og mascara i første omgang. Jeg har massevis av flere tips til billigere alternativer, som er minst like gode! Men la oss først se på disse 4 varegruppene:

- Hårolje fra Moroccanoil 

- O.b & libresse tamponger

- Nivea og Simple våtservietter/sminkefjerner 

- Vannfast mascara 

Disse varene finnes i mye billigere varianter som jeg selv opplever å være minst like gode i kvalitet og bruk. 

Først ut er Argan oil of morocco fra Natural WORLD. Den finner du hos Normal, Rusta og på nettet. Samme mengde og like god effekt, bare flere hundre kroner billigere! Normal selger også vanlig hårolje i flere varianter fra 50 kr, så jeg ville absolutt vurdert å erstatte den dyre frisør-oljen med Natural WORLD eller Inecto Naturals

Bind, truseinnlegg og tamponger kommer i mange forskjellige fasonger, typer og priser. De typene jeg sammenligner og snakker om her er normal-typene, altså de med 3-dråper på dråpe-skalaen. Dersom du bruker normal/blå tamponger fra Libresse så kan du bytte rett til Rema 1000 eller Fist Price sine tamponger isteden. De er helt prikk like i fasong og tekstur. Alle har vanlig bomull-trekk rundt utenpå og samme gode sugeevne. Men, dersom du bruker o.b blå, så er forskjellen at det ikke er et glatt silkeaktig trekk utenpå tampongen, slik o.b har. Men, hvis dette glatte trekket ikke er viktig for deg, bytt til FirstPrice eller Rema 1000 sine tamponger. Det er 32 stk i hver pakke, altså dobbelt så mange som i de dyreste! 

Og de koster kun 10 kroner!

Våtservietter er blitt veldig populært i løpet av 2000-tallet. Det kommer stadig nye, bedre servietter som skal fjerne alt fra avføring til vannfast mascara. Men, prisene blir også veldig forskjellige fra hverandre og her er det penger å spare. Simple og Nivea cleansing wipes får du hos de fleste dagligvarebutikker og billigbutikker. De dyreste alternativene sier ofte at de skal fjerne vannfast mascara og sminke uten at du skal behøve å gni hardt. Det er ikke korrekt ifølge mine erfaringer. Uansett hvilke typer du bruker i ansiktet og til den vannfaste mascaraen, så må du inn med en sminkefjerner i væskeform i tillegg til serviettene. Så, kjøp heller våtserviettene fra Rema 1000 eller FirstPrice. Dersom du har sensitiv hud og er engstelig for parfyme og kjemikaler, kjøp baby-wipes fra FirstPrice da vel! De er så fine og snille mot huden at de er laget for å tørke baby-hud. Det er mange kroner å spare på våtservietter hvis du kjøper de billige på matbutikken, istedenfor de dyre hos sminke-kjedene.  

Vippeløft, farging, extensions og brynsfarging  er veldig attraktivt på markedet nå. Det er deilig å stå opp om morgenen og kun behøve å gre igjennom vippene og håret før du drar på skole/jobb. Men - det er ikke deilig for lommeboka og bankkontoen din. Det er ekstremt dyrt å bruke de permanente tjenestene regelmessig og det kan bli flere tusen kroner til sammen i løpet av noen måneder. Men frykt ikke, det finnes løsninger: 

- Vannfast mascara/sminke.

De vanligste typene får du på matbutikken, hos billigkjedene og klesbutikker. En mascara varer i gjennomsnitt 1,5 måneder før den begynner å tørke ut og bli klumpete. Og er den ikke det etter 1,5 måneder, så burde du bytte den ut med tanke på bakterie-vekst i tuben! Prisen ligger på 90-180 kr hos de vanlige merkene, men her må du også legge inn penger til sminkefjerner og våtservietter. Det blir en del lapper i året til sammen, men billigere enn de nyeste og permanente alternativene. 

- Permanent farge til vipper, bryn og skjegg. 

Jeg vil sterkt anbefale å gå for permanent farge fra RefectoCil. 1 tube med farge holder til 30 fargninger og du farger hver 5. uke ca. Det er flere farger å velge imellom og det sitter svært godt i ansiktshårene. Vannfast og permanent til 198 kr i året! Refectocil oxidant colour developer er en liten beholder med væske som du bruker et par dråper av for å blande ut fargen du skal påføre. Den har holdt i hele 2 år for meg, og jeg har farget regelmessig sånn ca hver 4-5 uke. 

Så alt i alt: Jeg anbefaler på det sterkeste å heller bruke dette alternativet til 200 kr pr år